3/4 8-as sütemény
3/4 8-as sütemény
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • Ráma - 25 dekagramm
    • kristálycukor - 5 evőkanál
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • liszt - 2 evőkanál
    • tej - 0.5 liter
    • citrom - 1 púpos evőkanál
    • kakaó - 3 evőkanál

    Tészta

    • Ráma - 12 dekagramm
    • kristálycukor - 15 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • tojás - 1 darab
    • finomliszt - 0.5 kilogramm
    • tej - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. Tészta: a Ramát a cukorral és a tojással jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd ezt is a keverékhez adjuk. Szükség szerint adjuk hozzá a tejet, hogy kézhez nem ragadós, jól nyújtható tésztát kapjunk. Három részre osztva 3 lapban kisütjük. Hamar sül és vigyázni kell vele, mert melegen könnyen törik.
    2. Krém: a kristálycukrot elkeverjük a Ramával és beleöntjük a megfőzött lisztes pudingba, langyosan. Kétfelé osztjuk. Az egyikbe a citrom levét és az előzőleg alaposan megmosott citrom héját keverjük bele, a másikba pedig a kakaót.
    3. Az első lapra kerül a citromos krém, a másodikra a kakaós, a tetejére pedig csokimáz, vagy a maradék krém.
    4. Egy napig hűtőben pihentetjük, másnapra lesz puha.