„Egérke
„Egérke
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tej - 0.5 liter
  • finomliszt - 0.5 kilogramm
  • cukor - 4 evőkanál
  • tojás - 6 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • olaj a sütéshez - 1 liter
  • porcukor - 1 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • kakaó - 1 darab
  • fahéj - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tejben felfőzzük a cukrot és a sót, majd rászórjuk a lisztet, és beleverjük. Levesszük a tűzről, és egyenként beleverjük a tojásokat addig, amíg szép sima masszát kapunk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, és kanállal beleszaggatjuk a masszát. Szép pirosra sütjük. Szűrőpapírra szedjük, és megszórjuk ízesített porcukorral.