Feltöltve:

A Chef álma torta

access_alarm 70
cake Nehéz
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Narancsos krémhez

édesítő2 evőkanál
narancs leve0.5 darab
zselatin0.5 csomag
narancslekvár2 evőkanál
vaniliaaroma1 pár csepp
narancslikőr2 evőkanál
tejszín2.5 dl

Fehér krémhez

édesítő2 csapott evőkanál
zselatin1 csomag
vaniliaaroma1 pár csepp
ananászbefőtt1 pohár
tejszín5 dl

Málnás krémhez

zselatin0.5 csomag
cukor nélküli málnás joghurt4 dl

A külső burkolathoz

tojás6 darab
liszt6 evőkanál
édesítő6 csapott evőkanál

A lefedéshez

liszt3 evőkanál
édesítő3 csapott evőkanál
tojás3 darab

A belső, kis tortához

sütőpor0.5 csomag
kakaó1 evőkanál
liszt4 evőkanál
édesítő5 csapott evőkanál
tojás5 darab

Elkészítés

1. lépés

A piskótákat a szokott módon elkészítettem. A leírás itt a 6 tojásosat, a tűzhelyhez kapott nagy tepsiben, az 5 tojásos kakaóst 16 cm átmérőjű, a 3 tojásost 26 cm átmérőjű kerek tortaformában sütöttem. A narancsos krémhez a zselatint elkevertem a kifacsart narancslében és forrásig főztem. A tejszínt kemény habbá vertem, belekevertem a vaníliaaromát, a narancslikőrt, a narancslekvárt, az édesítőt, majd a langyosra hűlt zselatint. Amikor a krém kihűlt, a kakaós piskótát három lapra vágtam és megtöltöttem a krémmel, majd a tortát a mélyhűtőbe tettem. A nagy piskótalapot langyosra hűtöttem és kibéleltem vele egy gömbölyű tálat. A málnás krémhez a joghurtot elkevertem a zselatinnal és addig főztem, amíg jó meleg nem lett, de még nem forrt. Levettem a tűzről és amikor langyosra hűlt beleöntöttem a piskótával kibélelt tálba. Hagytam egy kicsit megdermedni. A fehér krémhez a befőtt levét egy lábosba szűrtem, belekevertem a zselatint és felfőztem. Felvertem a tejszínt, belekevertem az édesítőt, a vaníliaaromát, a langyosra hűlt zselatint és az ananászdarabokat. A kis tortát kivettem a mélyhűtőből, óvatosan a málnás krém tetejére tettem, ráöntöttem a fehér krémet és lefedtem a kerek piskótalappal. Letakartam és másnapig a hűtőben pihentettem. Tálalás előtt a torta széleit meglazítottam és kiborítottam egy tálra. Vékonyan bekentem narancslekvárral és szeletelt mandulával beborítottam amennyire tudtam. A tetejére tejszínhabot és reszelt, keserű csokoládét tettem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem