Adventi kocka
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
kakaópor | 1 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojás | 8 darab | |
cukor | 45 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
puha Rama | 50 dekagramm | |
instant kávépor (3 in1) | 5 teáskanál | |
étcsokoládé | 10 dekagramm |
A tészta lekenéséhez
zselatin | 2.5 evőkanál | |
---|---|---|
cukor | 1 kevés | |
darált mogyoró | 15 dekagramm | |
tej | 8 dl | |
tejszínes pudingpor | 2 csomag | |
vegyes ízű lekvár | 2 evőkanál |
A sütéshez
25×39 cm-es tepsi | 1 darab | |
---|---|---|
sütőpapír | 1 darab |
Desszertek: Adventi kocka a sok
Elkészítés
A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, az instant kávéport 3 ek. forró vízben feloldjuk. A Ramát csipetnyi sóval és cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tésztát két adagra osztjuk. Az egyik adagba keverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig beledolgozzuk a kávét. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a csokoládés tésztát. Erre ráhalmozzuk a kávés tésztát, elsimítjuk és villával egyszer lazán megkeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra téve hagyjuk hűlni, de még melegen lekenjük 2-3 ek. lekvárral. A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, majd a még meleg, felfőzött krémbe keverjük a darált mogyorót. Langyosra hűtjük, ekkor veszünk ki a krémből kb. 2 dl-re valót egy pohárba és ebben feloldjuk a zselatint. Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük. A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk és amikor kezd a krém állaga sűrűsödni, akkor a tésztára öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni. Kb 2 óra múlva kockákra vágjuk és tetszés szerint díszítjük.