Adventi mézeskalács koszorú
Hozzávalók
cukor | 40 csapott mokkáskanál | |
---|---|---|
liszt | 1 kilogramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tojás | 6 darab | |
méz | 25 dekagramm | |
szódabikarbóna | 2 teáskanál | |
mézeskalács fűszerkeverék, vagy 1 teáskanál fajéj és fél teáskanál szegfűszeg reszelt citrom és narancshéj | 1 csomag | |
citromlé | 4 evőkanál |
Desszertek: Adventi mézeskalács koszorú a sok Mézeskalács recept közül.
Elkészítés
1
A mézet a Ramával kis lángon felmelegítjük, majd hűlni hagyjuk. A tojást a cukorral, a szódabikarbónával, a fűszerekkel, a héjakkal és a citromlével robotgéppel összekeverjük, majd felváltva adjuk hozzá a mézes Ramát és a lisztet. Kenődik, de ez így jó.
2
Éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kis adagot kiszakítunk belőle, kb. 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákat alakítunk ki. A tepsibe ne tegyük túl közel egymáshoz a formákat.
3
Ha kihűlt, 1 tojásfehérjét pici sóval habbá verünk úgy, hogy közben lassan szitálva adagoljuk hozzá a 20 dkg porcukrot. Ételszínezéket is használhatunk.