Feltöltve:

Adventi mézeskalács koszorú

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor40 csapott mokkáskanál
liszt1 kilogramm
Ráma25 dekagramm
tojás6 darab
méz25 dekagramm
szódabikarbóna2 teáskanál
mézeskalács fűszerkeverék, vagy 1 teáskanál fajéj és fél teáskanál szegfűszeg reszelt citrom és narancshéj1 csomag
citromlé4 evőkanál

Desszertek: Adventi mézeskalács koszorú a sok Mézeskalács recept közül.

Elkészítés

1

A mézet a Ramával kis lángon felmelegítjük, majd hűlni hagyjuk. A tojást a cukorral, a szódabikarbónával, a fűszerekkel, a héjakkal és a citromlével robotgéppel összekeverjük, majd felváltva adjuk hozzá a mézes Ramát és a lisztet. Kenődik, de ez így jó.

2

Éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kis adagot kiszakítunk belőle, kb. 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákat alakítunk ki. A tepsibe ne tegyük túl közel egymáshoz a formákat.

3

Ha kihűlt, 1 tojásfehérjét pici sóval habbá verünk úgy, hogy közben lassan szitálva adagoljuk hozzá a 20 dkg porcukrot. Ételszínezéket is használhatunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

28"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

28"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem