Adventi sütemény
Hozzávalók
Ezenkívül
csokoládés dekor cukormáz | 2 csomag | |
---|---|---|
víz | 6 evőkanál | |
sárgabaracklekvár | 200 gramm | |
pirított, szeletelt mogyoró, vagy mandula | 100 gramm |
Kevert tészta
lágy vaj vagy margarin | 300 gramm | |
---|---|---|
cukor | 300 gramm | |
rum | 10 milliliter | |
közepes méretű tojás | 5 darab | |
búzaliszt | 400 gramm | |
sütőpor | 2 csapott mokkáskanál | |
kakaópor (cukrozatlan) | 5 evőkanál | |
őrölt fahéj | 2 csapott mokkáskanál | |
őrölt szegfűszeg | 0.5 teáskanál | |
darált mogyoró, vagy mandula | 200 gramm | |
cukrozott citromhéj | 100 gramm | |
egész mogyoró, vagy mandula | 200 gramm |
Desszertek: Adventi sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálba helyezzük és kézi robotgéppel szétdolgozzuk. Kis adagokban hozzáadjuk a cukrot és a rumot. A tojásokat egyenként kb. fél percig keverjük hozzá. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a fűszerekkel. Átszitáljuk és a darált mogyoróval felváltva a legalacsonyabb fokozaton a tésztamasszához adagoljuk. Legutoljára a cukrozott citromhéjat keverjük a tésztába, melyet aztán egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott és sütőpapírral bélelt tepsibe (40x30 cm) öntünk. A tésztára egyenletesen rászórjuk, majd kicsit rányomkodjuk az egész mogyorókat. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk és a süteményeket megsütjük.