Egy 22-26 cm átmérőjű csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt rakunk, majd a kívülre kilógó papírt levágjuk. Az aljhoz ledaráljuk a kekszet, hozzáadjuk a durvára tört diót, a Ramát és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, amíg egyenletes morzsát nem kapunk. Az így kapott Ramás morzsát a papírral kibélelt sütőformába tesszük és jó alaposan lenyomkodjuk a formába. A letömörített aljra szórjuk az áfonyát, majd összeállítjuk a krémet. A krémhez az összes hozzávalót egy tálba mérjük és jó alaposan összeturmixoljuk. A sütőformát dupla réteg alufóliára tesszük és az összeturmixolt, híg krémet a formába, az áfonyába öntjük akkora lendülettel, hogy az felkavarja az áfonyákat. A forma alá tett alufóliának sarkokat csinálunk és becsomagoljuk vele a sütőformát, hogy sütés közben ne folyhasson a formába a víz. Egy magas peremű tepsibe tesszük az így kapott tortát, köré 1-2 cm magasan vizet öntünk és 120 C-on kb. 90 perc alatt készre sütjük a gőzfürdőben. Szobahőmérsékletre hagyjuk hűlni, majd több órányi, hűtőben történő hűtés után vághatjuk csak fel. A végeredmény ellenállhatatlan.