Feltöltve:

Áfonyás-barackos morzsasüti (Crumb Cake)

20
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

vaníliarúd0.5 darab
áfonyalekvár3 evőkanál
citrom leve0.5 darab
őszibarack (tisztítva)20 dekagramm
áfonya30 dekagramm

Morzsatészta

nádcukor2 evőkanál
kókuszzsír vagy sütőmargarin6 dekagramm
tönkölyliszt3 dekagramm
liszt2 dekagramm
szeletelt mandula2 dekagramm
zabpehely2 dekagramm

Alaptészta

liszt30 dekagramm
őrölt fahéj1 kávéskanál
1 csipetnyi
növényi tej1 dl
sütőpor0.5 csomag
nádcukor10 dekagramm
kókuszzsír vagy sütőmargarin18 dekagramm

Desszertek: Áfonyás-barackos morzsasüti (Crumb Cake) a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

25x35 cm tepsit előkészítünk, a sütőt 180 'C melegítjük. A gyümölcsöket megmossuk. A barackot forró vízbe dobjuk 1-2 percre, így könnyebb lehúzni a héját. Kimagozzuk és felkockázzuk, majd egy tálban a lekvárral, a citromlével és a vanília kikapart magjával összekeverjük a gyümölcsöket. Fél órát pihentetjük.

2

Az alaptésztához a lisztet és a kókuszzsírt vagy sütőmargarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összedolgozzuk. A tésztát becsomagolva hűtőben pihentetjük fél órát. A tésztát kinyújtjuk és a tepsibe tesszük, hozzáigazítjuk a széleit.

3

A gyümölcsöket a tésztára öntjük és eligazítjuk. A morzsatészta hozzávalóit összekeverjük. Nem kell összeállnia, majd a gyümölcsök tetejére morzsoljuk. 180 'C sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt szeleteljük. Vaníliaöntettel tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem