Áfonyás- citromos muffin, erdei gyümölcsös habbal
Hozzávalók
A tésztához
áfonya | 1 darab | |
---|---|---|
Ráma | 20 dekagramm | |
piros ételfesték | 1 kevés | |
citrom reszelt héja és leve | 0.5 darab | |
sütőpor | 1 darab | |
vaníliás cukor | 0.5 darab | |
tojás | 4 darab | |
liszt | 3.5 dl | |
cukor | 2.5 dl |
Az erdei gyümölcsös habhoz
habfixáló | 10 gramm | |
---|---|---|
citrom reszelt héja és leve | 0.5 darab | |
kristálycukor | 1 evőkanál | |
málnaaroma | 1 kevés | |
piros ételfesték | 1 kevés | |
vaníliás cukor | 0.5 csomag | |
Erdei gyümölcs mix (minél több fajta gyümölcs van benne, annál jobb) | 250 gramm | |
Meggle cukrászhab | 0.5 liter |
Desszertek: Áfonyás- citromos muffin, erdei gyümölcsös habbal a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A margarint megolvasztom, és jól kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet összekeverem a sütőporral.
A tojásokat, az ételszínezéket, a citrom reszelt héját és levét belekeverem a margarinos cukros keverékbe.
A lisztet szép lassan adagolom a masszához.
A masszát muffinformába teszem, amit előtte kibéleltem muffinpapírral. 2-3 szem áfonyát a tetejére teszek, sütés közben úgyis lesüllyednek. Előmelegített sütőbe teszem. Ha megsültek, a rácson hagyom kihűlni.
Az erdei gyümölcsöt kevés cukorral összeturmixolom, szűrőn keresztül (ne legyenek magok benne) tálba öntöm.
A gyümölcspépet a cukrászhabbal, a cukorral, az ételszínezékkel, a citrommal és az aromával kikeverem. Hűtőbe teszem addig, amíg a muffinok ki nem hűlnek.
A krémet habzsákba töltöm, és rányomom a kihűlt muffinokra (fontos mert különben lefolyik a krém!!!) Gyümölccsel díszíthetjük vagy tetszés szerint bármivel.