Áfonyás- citromos muffin, erdei gyümölcsös habbal
Áfonyás- citromos muffin, erdei gyümölcsös habbal
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • áfonya - 1 darab
    • Ráma - 20 dekagramm
    • piros ételfesték - 1 kevés
    • citrom reszelt héja és leve - 0.5 darab
    • sütőpor - 1 darab
    • vaníliás cukor - 0.5 darab
    • tojás - 4 darab
    • liszt - 3.5 dl
    • cukor - 2.5 dl

    Az erdei gyümölcsös habhoz

    • habfixáló - 10 gramm
    • citrom reszelt héja és leve - 0.5 darab
    • kristálycukor - 1 evőkanál
    • málnaaroma - 1 kevés
    • piros ételfesték - 1 kevés
    • vaníliás cukor - 0.5 csomag
    • Erdei gyümölcs mix (minél több fajta gyümölcs van benne, annál jobb) - 250 gramm
    • Meggle cukrászhab - 0.5 liter

    Elkészítés:

    1. A margarint megolvasztom, és jól kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet összekeverem a sütőporral.
    2. A tojásokat, az ételszínezéket, a citrom reszelt héját és levét belekeverem a margarinos cukros keverékbe. A lisztet szép lassan adagolom a masszához.
    3. A masszát muffinformába teszem, amit előtte kibéleltem muffinpapírral. 2-3 szem áfonyát a tetejére teszek, sütés közben úgyis lesüllyednek. Előmelegített sütőbe teszem. Ha megsültek, a rácson hagyom kihűlni.
    4. Az erdei gyümölcsöt kevés cukorral összeturmixolom, szűrőn keresztül (ne legyenek magok benne) tálba öntöm.
    5. A gyümölcspépet a cukrászhabbal, a cukorral, az ételszínezékkel, a citrommal és az aromával kikeverem. Hűtőbe teszem addig, amíg a muffinok ki nem hűlnek.
    6. A krémet habzsákba töltöm, és rányomom a kihűlt muffinokra (fontos mert különben lefolyik a krém!!!) Gyümölccsel díszíthetjük vagy tetszés szerint bármivel.