Feltöltve:

Áfonyás-csokis cupcake

60
Könnyű
2 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

a tésztához (5 db muffin)

Rama Vajas Íz2 dekagramm
Tojás3 darab
étcsokoládé (70%- os kakaótartalmú)2 dekagramm
nádcukor3 dekagramm
zabpehelyliszt4 dekagramm
cukrozatlan kakaópor2.5 dekagramm
Sütőpor0.5 csomag
vanillincukor1 csomag

A krémhez

habtejszín1 dl
mascarpone25 dekagramm
porcukor1 evőkanál
áfonya15 dekagramm

Sütéshez

Sütési idő 20 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája Szilikonos muffinforma

Desszertek: Áfonyás-csokis cupcake a sok Cupcake recept közül.

Elkészítés

1

A Rama Vajas Ízt a csokival megolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük a cukorral és a vanillincukorral, majd hozzáadjuk a sárgákat és az olvasztott csokit.

2

A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd az előző keverékhez adjuk folyamatosan adagolva.

3

Kiskanállal szilikonos muffinformákba töltjük, és 180-190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

4

Közben elkészítjük a krémet a tetejére. A tejszínt habbá verjük a porcukorral.

5

10-15 szem áfonyát félreteszünk a díszítéshez, a többit botmixerrel pürésítjük, és a mascarponéhoz keverjük.

6

Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabot a mascarponés kérmmel, majd habzsákból a muffinok tetejére adagoljuk a habot, és áfonyaszemekkel díszítjük a muffinokat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem