Áfonyás-csokis cupcake
Hozzávalók
a tésztához (5 db muffin)
Rama Vajas Íz | 2 dekagramm | |
---|---|---|
Tojás | 3 darab | |
étcsokoládé (70%- os kakaótartalmú) | 2 dekagramm | |
nádcukor | 3 dekagramm | |
zabpehelyliszt | 4 dekagramm | |
cukrozatlan kakaópor | 2.5 dekagramm | |
Sütőpor | 0.5 csomag | |
vanillincukor | 1 csomag |
A krémhez
habtejszín | 1 dl | |
---|---|---|
mascarpone | 25 dekagramm | |
porcukor | 1 evőkanál | |
áfonya | 15 dekagramm |
Sütéshez
Sütési idő | 20 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | Szilikonos muffinforma |
Desszertek: Áfonyás-csokis cupcake a sok Cupcake recept közül.
Elkészítés
A Rama Vajas Ízt a csokival megolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük a cukorral és a vanillincukorral, majd hozzáadjuk a sárgákat és az olvasztott csokit.
A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd az előző keverékhez adjuk folyamatosan adagolva.
Kiskanállal szilikonos muffinformákba töltjük, és 180-190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet a tetejére. A tejszínt habbá verjük a porcukorral.
10-15 szem áfonyát félreteszünk a díszítéshez, a többit botmixerrel pürésítjük, és a mascarponéhoz keverjük.
Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabot a mascarponés kérmmel, majd habzsákból a muffinok tetejére adagoljuk a habot, és áfonyaszemekkel díszítjük a muffinokat.