Áfonyás krémsajttorta
Hozzávalók
Ráma | 75 gramm | |
---|---|---|
tojás (közepes méretű) | 3 darab | |
háztartási keksz | 175 gramm | |
barna cukor | 1 evőkanál | |
citrom | 1 púpos evőkanál | |
krémsajt | 350 gramm | |
porcukor | 100 gramm | |
kukoricaliszt | 1 evőkanál | |
áfonya | 150 gramm | |
tejszín | 150 milliliter | |
áfonya, vagy málnalekvár | 4 evőkanál | |
friss, tetszés szerinti bogyós gyümölcs | 150 gramm |
Desszertek: Áfonyás krémsajttorta a sok Sajttorta recept közül.
Elkészítés
Melegítsd a sütőt 150 C-ra. A tortaformát kend ki olajjal. A háztartási kekszeket tedd egy műanyagzacskóba. Tedd a műanyagzacskót egy másik műanyagzacskóba és kösd be a száját. Sodrófával törd össze a kekszeket. A Ramát és a barna cukrot tedd egy lábasba, majd lassú lángon addig melegítsd, amíg a Rama megolvad. A tűzről lehúzva keverd hozzá az összemorzsolt kekszet. A masszát kanalazd a tortaformába és terítsd el benne. Kanállal jól nyomkodd bele, hogy sima legyen. A kekszalapot ezután tedd a sütőbe 15 percre sülni. A citrom sárga héját reszeld le, majd a citromot vágd ketté és facsard ki a levét. A krémsajtot a cukorral, a citromhéjjal és a citromlevével egy nagy lábasba keverd el. Az egyik tojást egy edény széléhez koccantva törd fel, majd óvatosan folyasd egy kistányérra. A sárgáját egy pohárral fedd le. A tojásos kistányért tartsd egy keverőtál fölé és folyasd bele a fehérjét, majd tedd ugyanezt a többi tojással is. A krémsajtos masszához add hozzá a tojássárgákat, a kukoricalisztet és a tejszínt, aztán szórd bele az áfonyát. A tojásfehérjéket verd kemény habbá. Ha a hab elég kemény a habverőt kiemelve olyan lesz, mintha kis hegycsúcsok állnának ki belőle. A habot forgasd a masszába, majd az egészet öntsd a tortaformába. Tedd a sütőbe sülni és 50 perc múlva kapcsold le a sütőt. A tortát hagyd a sütőben egy órán át, majd vedd ki a tortaformából és helyezd egy tálra. Amíg hűl, készítsd el a mázat. A lekvárt két kanál vízzel tedd egy kis lábasba és addig melegítsd, amíg elfolyik. Öntsd a torta tetejére, majd szórd rá a bogyós gyümölcsöket és díszítsd mentalevelekkel.