Áfonyás linzer
Hozzávalók
finomliszt | 15 dekagramm | |
---|---|---|
só | 1 csipetnyi | |
kristálycukor | 5 dekagramm | |
étcsokoládé | 5 dekagramm | |
darált mandula | 5 dekagramm | |
étcsokoládés tortabevonó | 30 dekagramm | |
piros áfonyadzsem | 12 dekagramm | |
lágy Rama sütőmargarin | 15 dekagramm | |
felezett mandula | 10 dekagramm |
Desszertek: Áfonyás linzer a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A csokoládét darabokra törjük és forró vízfürdőben felolvasztjuk.. A lisztet, a cukrot, a sót, a mandulát, a Ramát és a felolvasztott csokoládét gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Kézzel cipót formálunk belőle, éjszakára hűvös helyre tesszük. A sütőlapot Ramával kikenjük.
A tésztát kisebb részekre osztjuk és kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A sütemény egyik felét 4 cm és a másik felét 5 cm átmérőjű, hullámos formával kiszaggatjuk, a sütőlapra helyezzük és ismét hűvös helyen pihentetjük.
175-200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük. A sütőlapról levéve hűlni hagyjuk.
Felmelegítjük a dzsemet. A nagyobb átmérőjű lapocskák közepét vékonyan megkenjük dzsemmel és ráhelyezzük a kisebb lapocskákat.
A tortabevonót feldaraboljuk, forró gőz felett felolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd ismét felhevítjük és simára keverjük. A süteményeket a tortabevonóval bekenjük és tetejüket fél mandulákkal díszítjük.