Feltöltve:

Áfonyás linzer

access_alarm 47
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

finomliszt15 dekagramm
1 csipetnyi
kristálycukor5 dekagramm
étcsokoládé5 dekagramm
darált mandula5 dekagramm
étcsokoládés tortabevonó30 dekagramm
piros áfonyadzsem12 dekagramm
lágy Rama sütőmargarin15 dekagramm
felezett mandula10 dekagramm

Desszertek: Áfonyás linzer a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A csokoládét darabokra törjük és forró vízfürdőben felolvasztjuk.. A lisztet, a cukrot, a sót, a mandulát, a Ramát és a felolvasztott csokoládét gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Kézzel cipót formálunk belőle, éjszakára hűvös helyre tesszük. A sütőlapot Ramával kikenjük.

2. lépés

A tésztát kisebb részekre osztjuk és kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A sütemény egyik felét 4 cm és a másik felét 5 cm átmérőjű, hullámos formával kiszaggatjuk, a sütőlapra helyezzük és ismét hűvös helyen pihentetjük.

3. lépés

175-200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük. A sütőlapról levéve hűlni hagyjuk.

4. lépés

Felmelegítjük a dzsemet. A nagyobb átmérőjű lapocskák közepét vékonyan megkenjük dzsemmel és ráhelyezzük a kisebb lapocskákat.

5. lépés

A tortabevonót feldaraboljuk, forró gőz felett felolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd ismét felhevítjük és simára keverjük. A süteményeket a tortabevonóval bekenjük és tetejüket fél mandulákkal díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem