Áfonyás linzer
Áfonyás linzer
  • timer47 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 15 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • kristálycukor - 5 dekagramm
  • étcsokoládé - 5 dekagramm
  • darált mandula - 5 dekagramm
  • étcsokoládés tortabevonó - 30 dekagramm
  • piros áfonyadzsem - 12 dekagramm
  • lágy Rama sütőmargarin - 15 dekagramm
  • felezett mandula - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csokoládét darabokra törjük és forró vízfürdőben felolvasztjuk.. A lisztet, a cukrot, a sót, a mandulát, a Ramát és a felolvasztott csokoládét gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Kézzel cipót formálunk belőle, éjszakára hűvös helyre tesszük. A sütőlapot Ramával kikenjük.
  2. A tésztát kisebb részekre osztjuk és kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A sütemény egyik felét 4 cm és a másik felét 5 cm átmérőjű, hullámos formával kiszaggatjuk, a sütőlapra helyezzük és ismét hűvös helyen pihentetjük.
  3. 175-200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük. A sütőlapról levéve hűlni hagyjuk.
  4. Felmelegítjük a dzsemet. A nagyobb átmérőjű lapocskák közepét vékonyan megkenjük dzsemmel és ráhelyezzük a kisebb lapocskákat.
  5. A tortabevonót feldaraboljuk, forró gőz felett felolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd ismét felhevítjük és simára keverjük. A süteményeket a tortabevonóval bekenjük és tetejüket fél mandulákkal díszítjük.