Feltöltve:

Áfonyás piskótatekercs

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás4 darab
1 csipetnyi
cukor12 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
tojássárgája2 darab
liszt12 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
tej3.75 dl
vaníliás pudingpor, (5 dl tejhez, főzős)1 csomag
tojáslikőr1.25 dl
zselatin3 lap
áfonya50 dekagramm
tejszín4 dl
aprított, natúr pisztácia5 dekagramm

Desszertek: Áfonyás piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.

Elkészítés

1

A tojások fehérjéjét 2 ek. langyos vízzel és a sóval felverjük. Hozzáadunk 7 dkg cukrot meg 1 cs. vaníliás cukrot és tovább verjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 9-10 percig sütjük. Porcukrozott, nedves konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A 2 ek. cukorral elkevert pudingport 4 ek. tejben feloldjuk, a többi tejet felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudingport, összeforraljuk, és belevegyítjük a likőrt. A tejszín felét a maradék cukorral felverjük, beleforgatjuk a feloldott zselatint, az áfonya és a pisztácia felét, majd az átkevert pudingba forgatjuk. A piskótát megkenjük, feltekerjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt és vaníliás cukrot felverjük, bevonjuk vele a tekercset és kirakjuk a megmaradt áfonyával és pisztáciával.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem