Áfonyás piskótatekercs
Hozzávalók
tojás | 4 darab |
---|---|
só | 1 csipetnyi |
cukor | 12 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
tojássárgája | 2 darab |
liszt | 12 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
tej | 3.75 dl |
vaníliás pudingpor, (5 dl tejhez, főzős) | 1 csomag |
tojáslikőr | 1.25 dl |
zselatin | 3 lap |
áfonya | 50 dekagramm |
tejszín | 4 dl |
aprított, natúr pisztácia | 5 dekagramm |
Desszertek: Áfonyás piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
A tojások fehérjéjét 2 ek. langyos vízzel és a sóval felverjük. Hozzáadunk 7 dkg cukrot meg 1 cs. vaníliás cukrot és tovább verjük. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 9-10 percig sütjük. Porcukrozott, nedves konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A 2 ek. cukorral elkevert pudingport 4 ek. tejben feloldjuk, a többi tejet felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudingport, összeforraljuk, és belevegyítjük a likőrt. A tejszín felét a maradék cukorral felverjük, beleforgatjuk a feloldott zselatint, az áfonya és a pisztácia felét, majd az átkevert pudingba forgatjuk. A piskótát megkenjük, feltekerjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt és vaníliás cukrot felverjük, bevonjuk vele a tekercset és kirakjuk a megmaradt áfonyával és pisztáciával.