Feltöltve:

Áfonyás pite

access_alarm 50
cake Közepes
person_outline 20 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz12 dekagramm
tojás1 darab
finomliszt25 dekagramm
1 csipetnyi
áfonya50 dekagramm
porcukor11 dekagramm
tojásfehérje3 darab
kristálycukor3 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
sárgabaracklekvár12 dekagramm
étkezési keményítő2 dekagramm

Desszertek: Áfonyás pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A lisztet, sót, Ramát, tojást, cukrot és vaníliás cukrot gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Letakarjuk fóliával és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

2. lépés

Közben az áfonyát megmossuk, leszűrjük (ha fagyasztott, csak felengedjük). Az étkezési keményítőt két evőkanál vízzel elkeverjük és az áfonyával, cukorral együtt felforraljuk. Az áfonyát ezután lehűtjük.

3. lépés

A tésztát sodrófával kinyújtjuk és Ramával kikent tepsibe (35 x 42 cm) tesszük, a tepsi oldalára is felhúzzuk a tésztát. Egy villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180 °C-nál kb. 15-20 percig sütjük. A megsült tésztára kenjük a lekvárt, rászórjuk a megfőtt áfonyát és egyenletesen szétterítjük.

4. lépés

A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük. Nyomózsák segítségével a fehérjehabot rács alakzatban az áfonyákra nyomjuk és 175 °C-nál még 10-15 percig sütjük. Még melegen felszeleteljük ízlés szerinti formára.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem