Feltöltve:

Áfonyás pite

50
Közepes
20 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz12 dekagramm
tojás1 darab
finomliszt25 dekagramm
1 csipetnyi
áfonya50 dekagramm
porcukor11 dekagramm
tojásfehérje3 darab
kristálycukor3 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
sárgabaracklekvár12 dekagramm
étkezési keményítő2 dekagramm

Desszertek: Áfonyás pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet, sót, Ramát, tojást, cukrot és vaníliás cukrot gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Letakarjuk fóliával és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

2

Közben az áfonyát megmossuk, leszűrjük (ha fagyasztott, csak felengedjük). Az étkezési keményítőt két evőkanál vízzel elkeverjük és az áfonyával, cukorral együtt felforraljuk. Az áfonyát ezután lehűtjük.

3

A tésztát sodrófával kinyújtjuk és Ramával kikent tepsibe (35 x 42 cm) tesszük, a tepsi oldalára is felhúzzuk a tésztát. Egy villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180 °C-nál kb. 15-20 percig sütjük. A megsült tésztára kenjük a lekvárt, rászórjuk a megfőtt áfonyát és egyenletesen szétterítjük.

4

A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük. Nyomózsák segítségével a fehérjehabot rács alakzatban az áfonyákra nyomjuk és 175 °C-nál még 10-15 percig sütjük. Még melegen felszeleteljük ízlés szerinti formára.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem