Áfonyás sajttorta üvegben
Hozzávalók
a kekszes alaphoz
keksz (pl. zabpelyhes) | 14 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 60 gramm | |
barna cukor | 3 evőkanál | |
tengeri só | 1 csipetnyi |
az áfonyaszószhoz
áronya (mirelit is lehet) | 250 gramm | |
---|---|---|
citrom leve és reszelt héja | 0.5 darab | |
kristálycukor | 100 gramm | |
Dr. Oetker étkezési keményítő | 1.5 evőkanál | |
hideg víz | 2 evőkanál |
A krémhez
natúr krémsajt | 450 gramm | |
---|---|---|
Dr. Oetker vanília aroma | 1 teáskanál | |
porcukor | 120 gramm | |
tejszín 30%-os | 180 milliliter | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Sütéshez
Sütési idő | 15 perc |
---|
Desszertek: Áfonyás sajttorta üvegben a sok Torta , Sajttorta recept közül.
Elkészítés
A friss vagy mirelit áfonyát, finom kristálycukrot és fél citrom levét és reszelt héját tegyük egy lábasba és forrósítsuk össze, amíg a gyümölcs kezd egy kicsit összeesni. Adjuk hozzá a 2 kanál hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és főzzük további 30-60 másodpercig, amíg besűrűsödik. Tegyük félre hűlni.
A kekszet tegyük egy tálba. Egy sodrófa végével törjük morzsásra (aprítógépet is használhatunk), majd keverjük el a barna cukorral, pici sóval és az olvasztott Rama Vajas Ízzel.
A sajtkrémet és vanília aromát kézi mixerrel keverjük simára, ezután keverjük hozzá a porcukrot is, s végül óvatosan a nem túl keményre felvert tejszínhabot.
Tálaláshoz vegyünk kis üvegeket vagy üvegpoharakat. Nyomkodjuk ezek aljára először a kekszet, majd jöhet pár kanál krém, s végül az áfonyaszósz. A tetejére reszeljünk citromhéjat díszítésként.
Ha szükséges, fogyasztásig hűtőben tároljuk.