Áfonyás túrópuding
Desszertek: Áfonyás túrópuding a sok Puding recept közül.
Elkészítés
1
Az áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán áttörjük, majd összekeverjük három evőkanál mézzel. Hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény habot. Puding formákat a maradék mézzel kikenünk úgy, hogy azt mindenhol jól befedje. Durvára vágott mogyoróval meghintjük, és belesimítjuk az áfonyával összekevert túrót. Mélyhűtőbe tesszük és jól kifagyasztjuk. A megdermedt túrópudingokat a formával együtt forróvízbe állítjuk, hogy könnyedén tányérra boríthassuk. A pudingokról megolvadt méz így lecsurog, és ez szolgál majd öntetként. Tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítsük. Ízfokozónak mentaleveleket is tehetünk mellé.