Áfonyás-túrós sütemény
Hozzávalók
liszt | 35 dekagramm |
---|---|
finom zabpehely | 5 dekagramm |
tojás | 2 darab |
porcukor | 10 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
A tetejére
durum búzadara | 2 evőkanál |
---|---|
citromlé | 1 evőkanál |
főzős vanília ízű pudingpor (5 dl tejhez) | 1 csomag |
sovány túró | 75 dekagramm |
tojás | 3 darab |
cukor | 15 dekagramm |
puha Rama | 10 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
friss áfonya | 60 dekagramm |
porcukor a meghintéshez | 1 kevés |
Rama a tepsi kikenéséhez | 1 kevés |
liszt a kidolgozáshoz | 1 kevés |
Desszertek: Áfonyás-túrós sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük, a tepsit kikenjük Ramával. A Ramát és a cukrot habosra keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A zabpelyhet összekeverjük a liszttel, a felét a tésztába keverjük, a másik felét belegyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. Az áfonyát kiválogatjuk, óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük és elkeverjük a vaníliás cukorral. A Ramát habosra keverjük. Először a tojásokat, majd a túrót, a pudingport, a citromlét és a darát keverjük bele. A túrókrém felét a tésztára simítjuk, elosztjuk rajta az áfonyát, és bevonjuk a maradék túrókrémmel. A sütőben 175 fokon, légkeverésnél 160 fokon, 50 perc alatt aranysárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni és meghintjük porcukorral.