Feltöltve:

Áfonyás-túrós sütemény

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt35 dekagramm
finom zabpehely5 dekagramm
tojás2 darab
porcukor10 dekagramm
Ráma20 dekagramm

A tetejére

durum búzadara2 evőkanál
citromlé1 evőkanál
főzős vanília ízű pudingpor (5 dl tejhez)1 csomag
sovány túró75 dekagramm
tojás3 darab
cukor15 dekagramm
puha Rama10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
friss áfonya60 dekagramm
porcukor a meghintéshez1 kevés
Rama a tepsi kikenéséhez1 kevés
liszt a kidolgozáshoz1 kevés

Desszertek: Áfonyás-túrós sütemény a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük, a tepsit kikenjük Ramával. A Ramát és a cukrot habosra keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A zabpelyhet összekeverjük a liszttel, a felét a tésztába keverjük, a másik felét belegyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. Az áfonyát kiválogatjuk, óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük és elkeverjük a vaníliás cukorral. A Ramát habosra keverjük. Először a tojásokat, majd a túrót, a pudingport, a citromlét és a darát keverjük bele. A túrókrém felét a tésztára simítjuk, elosztjuk rajta az áfonyát, és bevonjuk a maradék túrókrémmel. A sütőben 175 fokon, légkeverésnél 160 fokon, 50 perc alatt aranysárgára sütjük. Hagyjuk kihűlni és meghintjük porcukorral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem