Feltöltve:

Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval

access_alarm 30
cake Könnyű
person_outline 6 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A kekszhez

Rama Vajas Íz115 gramm
barnacukor200 gramm
1 vanília rúd kikapart magja 
tojás1 darab
Dr. Oetker Sütőpor0.5 teáskanál
szódabikarbóna0.5 teáskanál
finomliszt150 gramm
zabpehely100 gramm
áfonya (friss vagy aszalt)150 gramm

A dekoráláshoz

Fehércsokoládé100 gramm

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 200 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt sütőlemez

Elkészítés

1. lépés

Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval elkészítés 1. lépés képe

Melegítsük elő a sütőt 200ºC-ra (vagy légkeveréses 180ºC-ra). Béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral. A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a barnacukorral és a vanília rúd kikapart belsejével . Adjuk hozzá a tojást és keverjük össze, addig amíg sima masszát kapunk.

2. lépés

Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval elkészítés 2. lépés képe

Szitáljuk bele a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, keverjük el, majd keverjük hozzá a zabpelyhet is.

3. lépés

Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval elkészítés 3. lépés képe

Ha mindent jól elkevertünk, óvatosan keverjük hozzá az áfonyát is.

4. lépés

Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval elkészítés 4. lépés képe

Egy teáskanálnyi adagot helyezzünk a sűtőpapírral bélelt sütőlemezre, egymástól picit távolabb (terülni fog a tésztánk) és süssük előmelegített sütőben 12-15 percen keresztül, amíg aranybarna nem lesz. Ha kisült csúsztassuk át egy sütőrácsra és hagyjuk kihűlni.

5. lépés

Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval elkészítés 5. lépés képe

A fehércsokoládét olvasszuk fel (mikróban, vagy vízgőz felett) és csíkozzuk be vele a kekszeket.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 25"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem