Feltöltve:

Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval

30
Könnyű
6 fő
favorite_border 2

Hozzávalók

A kekszhez

Rama Vajas Íz115 gramm
barnacukor200 gramm
1 vanília rúd kikapart magja 
tojás1 darab
Dr. Oetker Sütőpor0.5 teáskanál
szódabikarbóna0.5 teáskanál
finomliszt150 gramm
zabpehely100 gramm
áfonya (friss vagy aszalt)150 gramm

A dekoráláshoz

Fehércsokoládé100 gramm

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 200 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt sütőlemez

Desszertek: Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval a sok Keksz recept közül.

Elkészítés

Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval elkészítés 1. lépés képe
1

Melegítsük elő a sütőt 200ºC-ra (vagy légkeveréses 180ºC-ra). Béleljünk ki egy sütőlemezt sütőpapírral. A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a barnacukorral és a vanília rúd kikapart belsejével . Adjuk hozzá a tojást és keverjük össze, addig amíg sima masszát kapunk.

Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval elkészítés 2. lépés képe
2

Szitáljuk bele a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, keverjük el, majd keverjük hozzá a zabpelyhet is.

Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval elkészítés 3. lépés képe
3

Ha mindent jól elkevertünk, óvatosan keverjük hozzá az áfonyát is.

Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval elkészítés 4. lépés képe
4

Egy teáskanálnyi adagot helyezzünk a sűtőpapírral bélelt sütőlemezre, egymástól picit távolabb (terülni fog a tésztánk) és süssük előmelegített sütőben 12-15 percen keresztül, amíg aranybarna nem lesz. Ha kisült csúsztassuk át egy sütőrácsra és hagyjuk kihűlni.

Áfonyás zabpelyhes keksz fehércsokoládéval elkészítés 5. lépés képe
5

A fehércsokoládét olvasszuk fel (mikróban, vagy vízgőz felett) és csíkozzuk be vele a kekszeket.

Hozzászólások

Hasonló receptek

25"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem