Ajándék torta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
liszt | 6 evőkanál | |
cukor | 6 evőkanál | |
sütőpor | 1 kevés | |
piros ételfesték | 1 kevés |
krem
gesztenyemassza | 40 dekagramm | |
---|---|---|
növényi tejszín | 500 milliliter |
Bevonat
növényi tejszín formázható cukormáz, vagy hamis marcipán | 1 adag | |
---|---|---|
formázható marcipán a virágokhoz | 1 rúd | |
dekor toll a felirathoz | 1 darab |
Desszertek: Ajándék torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A 6 tojássárgát jól elkeverem a cukorral, utána hozzáadom a lisztet és a por alapú ételfestéket, majd hozzáadom a felvert tojásfehérjét is. Egy 21x21-es tepsit kibélelek sütőpapírral, vagy Ramával kikenem és ebbe öntöm bele egyenletesen a tésztát. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb 30-35 percig, tűpróbáig sütöm.
A krémhez felverem a tejszínt. A gesztenyemasszát egy kissé megnyomkodom villával, majd ezután összekeverem a tejszínnel.
Ha kész a piskóta megvárom amíg kihűl. Ezután kettévágom és megtöltöm a krém 2/3-ad részével. A krém többi részét rákenem a tetejére és az oldalára.
A díszítéshez a fehér cukormázat kinyújtom és ráegyengetem a tortára. A maradék cukormázat befestem por alapú festékkel, hogy rózsaszín legyen. Ezt is kinyújtom és csíkokat vágok belőle, amiből a szalagot és a masnit csinálom. Ezután a formázható marcipánból lecsípek egy kis darabot és befestem zöldre. Ebből csinálom a leveleket és a virágok szárait. A marcipánból megint lecsípek egy darabot és befestem pirosra a rózsához. Ezután megfogom a gyertyát és e köré csinálom meg a rózsát. Ez lesz a gyertyatartó. A szöveget pedig ráírom a zöld dekor tollal.