Ákikám szülinapi tortája
Hozzávalók
Fehér piskótához
tojás | 5 darab |
---|---|
olvasztott Rama | 5 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
liszt | 5 evőkanál |
cukor | 5 evőkanál |
Krémhez
cukor | 20 dekagramm |
---|---|
Ráma | 25 dekagramm |
pudingpor ízlés szerint | 2 csomag |
tej | 5 dl |
Kakaós piskótához
tojás | 5 darab |
---|---|
kakaó | 2 evőkanál |
olaj | 0.5 dl |
víz | 4 evőkanál |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
sütőpor | 1 darab |
liszt | 15 dekagramm |
cukor | 15 dekagramm |
Desszertek: Ákikám szülinapi tortája a sok szülinapi torta recept közül.
Elkészítés
1
A hozzávalókból egyenként megsütjük a piskótákat és hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg hűl a piskóta, addig elkészíthetjük a krémet. A cukrot és a Ramát haboska keverjük, a 2 cs pudingport a tejjel megfőzzük. A langyos pudinghoz keverjük a Ramás krémet. A kakaós piskóta vastagabb mint a másik, tehát ezt kettévágjuk. Alsó lap kakaós lesz, megkenjük a kihűlt krémmel, ezután következik a fehér lap, rá a krém, végül ismét egy kakaós lap. A torta tetejére csokimáz kerül és ezzel körbe a torta oldalát is megkenhetjük. Díszítése tetszőleges. Jó munkát hozzá.