Alma torta 1.
70
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
alma | 75 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 25 dekagramm | |
Ráma | 5 dekagramm | |
cukor | 5 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
tejföl | 1 dl | |
méz | 3 evőkanál | |
citromlé | 4 evőkanál | |
élesztő | 2.5 dekagramm | |
tej | 1.5 dl |
Desszertek: Alma torta 1. a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a Ramát. Hozzáadjuk a cukrot és a felfuttatott élesztőt, majd lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. Ezután kinyújtjuk és kb 25 cm ármérőjű tortaformát kibélelünk vele.
2
Az almákat vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, majd a tésztával kibélelt tortaformába rendezzük. Ráöntjük a tejfölben elkevert méz és tojások elegyét. Előmelegített sütőben kb. 25 percig, tűpróbáig sütjük.