Almapuding
Almapuding
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • vaníliaízű pudingpor - 1 csomag
  • almalé (100 %-os) - 400 milliliter
  • cukor - 4 evőkanál
  • hideg habtejszín - 200 milliliter
  • piros alma - 1 darab
  • baracklekvár - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az almát megmossuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, majd vékony gerezdekre vágjuk.
  2. A pudingot a tasakon lévő használati útmutató alapján, de csak 400 ml almalével elkészítjük. A tetejét fóliával lefedjük, hogy ne bőrösödjön és hagyjuk kihűlni.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a pudingba. A krémet egy nagyobb vagy négy kisebb desszertes tálba szedjük és elsimítjuk. A tetejét megrakjuk almaszeletekkel és a gyümölcsöt átkenjük baracklekvárral. Így az alma nem fog megbarnulni. A desszertet tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.