Almapürés sütemény
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 1 liter | |
fahéj | 1 teáskanál | |
tejszín | 2 dl | |
narancslé | 4 evőkanál | |
zselatin | 3 darab | |
őrölt szegfűszeg | 1 csipetnyi | |
kristálycukor | 3 evőkanál | |
tojáslikőr | 3 evőkanál | |
kétszersült | 20 dekagramm | |
reszelt narancshéj | 1 evőkanál | |
vaníliás krémpuding | 1 csomag | |
darabos almapüré | 70 dekagramm |
Desszertek: Almapürés sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Az almapüré egyharmadát félretesszük, a maradék kétharmadot összekeverjük a narancshéjjal, a narancslével, a szegfűszeggel és egy csipet fahéjjal felmelegítjük. A beáztatott zselatint kinyomkodjuk és feloldjuk a keverékben.
A kapcsos sütőforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát Ramával vastagon kikenjük. A kétszersültet keskeny téglalapokra vágjuk, kibéleljük vele a forma alját és oldalát. A meleg ízesített almapürét ráöntjük, lefedjük és egy-két órára hűtőbe tesszük.
A pudingport három evőkanál tejjel simára keverjük, a maradék tejet a három evőkanál cukorral felfőzzük, a pudingporos tejet hozzáadjuk és még egyszer felforraljuk, majd kihűtjük. A Ramát a tojáslikőrrel elkeverjük és hozzáadjuk a pudingot.
A kész krémet az almapürére kenjük, lesimítjuk és hűtőbe tesszük. A tejszínt felverjük.
A tésztát kivesszük a formából, a félretett almapürét a tetejére kenjük és a szélét körben tejszínhalmokkal díszítjük. A maradék fahéjat összekeverjük a díszítő szórócukorral és megszórjuk a sütemény tetejét.