Feltöltve:

Almarózsa

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor3 evőkanál
Ráma5 dekagramm
leveles tészta1 csomag
alma3 darab
őrölt fahéj1 teáskanál
citrom leve1 darab
híg sárgabaracklekvár (kb)2 evőkanál

Desszertek: Almarózsa a sok

Elkészítés

1

Az almákat félbevágom, kimagozom, majd felszeletelem. Fél citrommal meglocsolom a szeleteket, majd annyi vízben teszem fel főni, amennyi ellepi. 3 evőkanál cukorral és 2 tk fahéjjal ízesítem a vizet. Kb. 2 percig főzöm, vigyázva hogy ne törjenek szét, de meg is puhuljanak kissé. Lecsöpögtetem ha kész van. Közben a tésztalapot kinyújtom, megkenem olvasztott Ramával, megszórom cukor és fahéj keverékével, majd pizza szeletelővel kb. 3 centis csíkokra vágom. Az almaszeleteket ráfektetem a tésztára, majd feltekerem kicsit szorosan. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütöm. Lekvárral forrón, vékonyan megkenem, majd tálaláskor egy kevés porcukorral megszórom. Nagyon dekoratív sütemény.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem