Feltöltve:

Almarózsás muffin

60
Közepes
1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

langyos Rama Vajas Íz7 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás1 darab
Dr. Oetker eredeti vanília ízű pudingpor0.5 csomag
Dr. Oetker Finesse citromhéj2 púpos kávéskanál
búzadara2 evőkanál
villával összetört túró25 dekagramm
mazsola5 dekagramm
tej1 dl
nagy, piros jonatán alma1 darab

Desszertek: Almarózsás muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

Egy tálban keverjük habosra a langyos Rama Vajas Ízt a cukorral, tojással, citromhéjjal, pudingporral, és 2 evőkanál búzadarával. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy szép csomómentes maradjon, és könnyebben keverhető legyen.
Végezetül keverjük a masszába a túrót és a mazsolát.
A masszát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, kb. a forma feléig, hogy maradjon hely a rózsának.

2

A rózsákhoz az almákat mossunk meg, vágjuk félbe, óvatosan vágjuk ki a magházukat, gyaluljunk belőlük vékony szeleteket. Forraljuk fel őket citromos, cukros vízben, hagyjuk állni 10-15 percig, majd papírtörölközőn szárítsuk meg a szeleteket.
Készítsünk kb. 25 cm hosszú csíkokat az almaszeletekből úgy, hogy kissé fedjék egymást, tekerjük fel szorosan, mint egy rózsát, majd nyomjuk a muffinokba a kész virágokat.
Süssük készre 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt, hagyjuk kihűlni a formában, majd tálaláskor díszítsük porcukorral.
14-16 db muffin lesz belőle.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem