Almarózsás muffin
Hozzávalók
langyos Rama Vajas Íz | 7 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
Dr. Oetker eredeti vanília ízű pudingpor | 0.5 csomag | |
Dr. Oetker Finesse citromhéj | 2 púpos kávéskanál | |
búzadara | 2 evőkanál | |
villával összetört túró | 25 dekagramm | |
mazsola | 5 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
nagy, piros jonatán alma | 1 darab |
Desszertek: Almarózsás muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Egy tálban keverjük habosra a langyos Rama Vajas Ízt a cukorral, tojással, citromhéjjal, pudingporral, és 2 evőkanál búzadarával. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy szép csomómentes maradjon, és könnyebben keverhető legyen.
Végezetül keverjük a masszába a túrót és a mazsolát.
A masszát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, kb. a forma feléig, hogy maradjon hely a rózsának.
A rózsákhoz az almákat mossunk meg, vágjuk félbe, óvatosan vágjuk ki a magházukat, gyaluljunk belőlük vékony szeleteket. Forraljuk fel őket citromos, cukros vízben, hagyjuk állni 10-15 percig, majd papírtörölközőn szárítsuk meg a szeleteket.
Készítsünk kb. 25 cm hosszú csíkokat az almaszeletekből úgy, hogy kissé fedjék egymást, tekerjük fel szorosan, mint egy rózsát, majd nyomjuk a muffinokba a kész virágokat.
Süssük készre 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt, hagyjuk kihűlni a formában, majd tálaláskor díszítsük porcukorral.
14-16 db muffin lesz belőle.