Almarózsás muffin
Almarózsás muffin
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • langyos Rama Vajas Íz - 7 dekagramm
  • cukor - 10 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • Dr. Oetker eredeti vanília ízű pudingpor - 0.5 csomag
  • Dr. Oetker Finesse citromhéj - 2 púpos kávéskanál
  • búzadara - 2 evőkanál
  • villával összetört túró - 25 dekagramm
  • mazsola - 5 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • nagy, piros jonatán alma - 1 darab

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverjük habosra a langyos Rama Vajas Ízt a cukorral, tojással, citromhéjjal, pudingporral, és 2 evőkanál búzadarával. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy szép csomómentes maradjon, és könnyebben keverhető legyen. Végezetül keverjük a masszába a túrót és a mazsolát. A masszát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, kb. a forma feléig, hogy maradjon hely a rózsának.
  2. A rózsákhoz az almákat mossunk meg, vágjuk félbe, óvatosan vágjuk ki a magházukat, gyaluljunk belőlük vékony szeleteket. Forraljuk fel őket citromos, cukros vízben, hagyjuk állni 10-15 percig, majd papírtörölközőn szárítsuk meg a szeleteket. Készítsünk kb. 25 cm hosszú csíkokat az almaszeletekből úgy, hogy kissé fedjék egymást, tekerjük fel szorosan, mint egy rózsát, majd nyomjuk a muffinokba a kész virágokat. Süssük készre 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt, hagyjuk kihűlni a formában, majd tálaláskor díszítsük porcukorral. 14-16 db muffin lesz belőle.