Dr. Oetker eredeti vanília ízű pudingpor
- 0.5 csomag
Dr. Oetker Finesse citromhéj
- 2 púpos kávéskanál
búzadara
- 2 evőkanál
villával összetört túró
- 25 dekagramm
mazsola
- 5 dekagramm
tej
- 1 dl
nagy, piros jonatán alma
- 1 darab
Elkészítés:
Egy tálban keverjük habosra a langyos Rama Vajas Ízt a cukorral, tojással, citromhéjjal, pudingporral, és 2 evőkanál búzadarával. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy szép csomómentes maradjon, és könnyebben keverhető legyen.
Végezetül keverjük a masszába a túrót és a mazsolát.
A masszát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, kb. a forma feléig, hogy maradjon hely a rózsának.
A rózsákhoz az almákat mossunk meg, vágjuk félbe, óvatosan vágjuk ki a magházukat, gyaluljunk belőlük vékony szeleteket. Forraljuk fel őket citromos, cukros vízben, hagyjuk állni 10-15 percig, majd papírtörölközőn szárítsuk meg a szeleteket.
Készítsünk kb. 25 cm hosszú csíkokat az almaszeletekből úgy, hogy kissé fedjék egymást, tekerjük fel szorosan, mint egy rózsát, majd nyomjuk a muffinokba a kész virágokat.
Süssük készre 180 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt, hagyjuk kihűlni a formában, majd tálaláskor díszítsük porcukorral.
14-16 db muffin lesz belőle.