Almás bögrés
Almás bögrés
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 pohár
  • tojás - 6 darab
  • cukor - 2 pohár
  • liszt - 3 pohár
  • alma - 80 dekagramm
  • fahéj - 1 evőkanál
  • sütőpor - 1 csomag
  • citrom - 1 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Egy tálba tesszük a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint, majd összekeverjük. Beletesszük a fahéjat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, az átszitált sütőport és a lisztet is, végül jól összekeverjük.
  2. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és felkockázzuk. A tésztához öntjük és összekeverjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 1 óra alatt készre sütjük. Egy fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizzük, hogy a tésztánk át sült e.