Almás-citromos-mazsolás pite
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 12 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 1 evőkanál | |
tojás | 1 darab | |
cukor | 8 dekagramm | |
liszt | 27 dekagramm | |
alma | 1 kilogramm | |
mazsola | 3 dekagramm | |
búzadara | 2 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
citrom | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Almás-citromos-mazsolás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy-két órát a hűtőben pihentetjük. Az almákat alaposan megmossuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a levét kinyomkodjuk.

2
Hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a fahéjat és a búzadarát. A tészta felét kinyújtjuk, belefektetjük a tepsibe, rátesszük a tölteléket, majd a tészta kinyújtott másik felével betakarjuk.
3
A tetejét megkenjük felvert tojással, villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30 perc alatt megsütjük, amíg aranyszínű nem lesz.