Almás-citromos-mazsolás pite
Almás-citromos-mazsolás pite
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 12 dekagramm
  • tejföl - 1 evőkanál
  • tojás - 1 darab
  • cukor - 8 dekagramm
  • liszt - 27 dekagramm
  • alma - 1 kilogramm
  • mazsola - 3 dekagramm
  • búzadara - 2 evőkanál
  • sütőpor - 1 csomag
  • citrom - 1 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy-két órát a hűtőben pihentetjük. Az almákat alaposan megmossuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a levét kinyomkodjuk.
  2. Hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a fahéjat és a búzadarát. A tészta felét kinyújtjuk, belefektetjük a tepsibe, rátesszük a tölteléket, majd a tészta kinyújtott másik felével betakarjuk.
  3. A tetejét megkenjük felvert tojással, villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30 perc alatt megsütjük, amíg aranyszínű nem lesz.