Almás csokis
Hozzávalók
Tésztához
Ráma | 100 gramm |
---|---|
étolaj | 0.5 pohár |
cukor | 0.5 pohár |
tojás | 2 darab |
kakaó | 3 evőkanál |
só | 1 csipetnyi |
sütőpor | 1 teáskanál |
szódabikarbóna | 0.5 teáskanál |
joghurt | 50 gramm |
almapüré | 0.5 pohár |
liszt | 1 pohár |
Töltelékhez
olvasztott Rama | 30 gramm |
---|---|
cukor | 2 evőkanál |
liszt | 2 evőkanál |
sótlan mogyoró | 50 gramm |
csokoládé | 30 gramm |
kakaó | 1 evőkanál |
Díszítéshez
étcsokoládé | 50 gramm |
---|---|
fehér csokoládé | 50 gramm |
Desszertek: Almás csokis a sok
Elkészítés
Az almapüré elkészítéséhez, hámozzuk meg a 2 almát, majd reszeljük le sajtreszelőn és szűrjük le .
A töltelékhez, keverjük össze a darált mogyorót a cukorral, a kakaóval, a reszelt csokival, a liszttel és az olvasztott Ramával.
A tésztához keverjük össze robotgéppel a Ramát az olajjal és a cukorral, majd adjuk hozzá egyesével a tojásokat. Adjuk hozzá a joghurttal összekevert almapürét, a szódabikarbónával, sütőporral és kakaóval összekevert lisztet is.
Keverjük össze jól, hogy kapjunk egy jó krémes masszát.
Olajozzunk ki egy őzgerincformát és egy kicsi lábast, majd "tapétázzuk" ki kristálycukorral, amitől csillogós lesz a sütink és könnyű lesz kivenni is.
Öntsünk a masszából az őzgerinc 1/3 részig, rá a töltelék 3/4 részét, fedjük le a tésztával, de 3/4 részig érjen, mert növekedni fog, majd szórjuk be a tetejét a darált mogyoróval. A maradék tésztával és a töltelékkel a fentiek szerint járunk el.
Tegyük a sütőbe 25-30 percre és 200 fokon süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész átsült-e. Hagyjuk kihűlni és szedjük ki a formából. Díszítsük olvasztott csokival.