Almás csokis
Almás csokis
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • Ráma - 100 gramm
    • étolaj - 0.5 pohár
    • cukor - 0.5 pohár
    • tojás - 2 darab
    • kakaó - 3 evőkanál
    • só - 1 csipetnyi
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • szódabikarbóna - 0.5 teáskanál
    • joghurt - 50 gramm
    • almapüré - 0.5 pohár
    • liszt - 1 pohár

    Töltelékhez

    • olvasztott Rama - 30 gramm
    • cukor - 2 evőkanál
    • liszt - 2 evőkanál
    • sótlan mogyoró - 50 gramm
    • csokoládé - 30 gramm
    • kakaó - 1 evőkanál

    Díszítéshez

    • étcsokoládé - 50 gramm
    • fehér csokoládé - 50 gramm

    Elkészítés:

    1. Az almapüré elkészítéséhez, hámozzuk meg a 2 almát, majd reszeljük le sajtreszelőn és szűrjük le .
    2. A töltelékhez, keverjük össze a darált mogyorót a cukorral, a kakaóval, a reszelt csokival, a liszttel és az olvasztott Ramával.
    3. A tésztához keverjük össze robotgéppel a Ramát az olajjal és a cukorral, majd adjuk hozzá egyesével a tojásokat. Adjuk hozzá a joghurttal összekevert almapürét, a szódabikarbónával, sütőporral és kakaóval összekevert lisztet is. Keverjük össze jól, hogy kapjunk egy jó krémes masszát.
    4. Olajozzunk ki egy őzgerincformát és egy kicsi lábast, majd "tapétázzuk" ki kristálycukorral, amitől csillogós lesz a sütink és könnyű lesz kivenni is.
    5. Öntsünk a masszából az őzgerinc 1/3 részig, rá a töltelék 3/4 részét, fedjük le a tésztával, de 3/4 részig érjen, mert növekedni fog, majd szórjuk be a tetejét a darált mogyoróval. A maradék tésztával és a töltelékkel a fentiek szerint járunk el.
    6. Tegyük a sütőbe 25-30 percre és 200 fokon süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész átsült-e. Hagyjuk kihűlni és szedjük ki a formából. Díszítsük olvasztott csokival.