Feltöltve:

Almás, csokoládés rizskoszorú

access_alarm 120
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

fényezetlen rizs20 dekagramm
tej4 dl
1 csipetnyi
porcukor15 dekagramm
tojás3 darab
vaníliás cukor1 csomag
Ráma8 dekagramm
mazsola5 dekagramm
citrom lereszelt héja1 darab

A tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm
zsemlemorzsa1 darab

A tálaláshoz

csokoládé10 dekagramm
puffasztott rizs8 dekagramm

Az almatöltelékhez

alma65 dekagramm
mazsola3 dekagramm
dió5 dekagramm
fahéjas porcukor1 evőkanál

Desszertek: Almás, csokoládés rizskoszorú a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Egy közepes lábasban 2 deci vizet felforralunk. A rizst megmossuk, majd a vízbe szórjuk és közepes lángon kevergetve addig főzzük, amíg az összes vizet el nem főtte. Ez 2-3 perc. Közben a tejet felforraljuk, a rizsre öntjük, kissé megsózzuk, 1 evőkanál cukorral ízesítjük.

2. lépés

Amint újra forr, megkeverjük, kis lángra állítjuk és lefedve kb. 20 percig főzzük, ezalatt a rizs az összes tejet magába szívja. A tűzről lehúzzuk, a fedele alá egy duplán hajtogatott konyharuhát fektetünk, nehogy a meleg elillanjon és a rizst így, saját gőzében puhítjuk még kb. 20 percig. Ezután villával felkeverjük.

3. lépés

Közben a tojások sárgáit a maradék cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott Ramát, a rizst és a megmosott mazsolát hozzáadjuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdulatokkal beleforgatjuk.

4. lépés

A massza felét egy Ramával kikent koszorú formába töltjük, de természetesen bármi más formában vagy tűzálló tálban is megsüthetjük. A töltelékhez való almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a vízbe, vagy a rumba áztatott, lecsöpögtetett mazsolát és a durvára vágott diót hozzáadjuk, a fahéjas porcukorral megédesítjük.

5. lépés

Egyenletesen a rizsre terítjük. Azért csak akkor készítjük a tölteléket, amikor sorra kerül, mert így nem enged levet az alma és nem is barnul meg.

6. lépés

A maradék rizses masszát rásimítjuk. Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.45 percig sütjük.

7. lépés

Táláskor még melegen tálra borítjuk - fel is szeletelhetjük - és olvasztott csokoládéval meglocsolva, puffasztott rizzsel megszórva díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem