Feltöltve:

Almás, csokoládés rizskoszorú

120
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

fényezetlen rizs20 dekagramm
tej4 dl
1 csipetnyi
porcukor15 dekagramm
tojás3 darab
vaníliás cukor1 csomag
Ráma8 dekagramm
mazsola5 dekagramm
citrom lereszelt héja1 darab

A tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm
zsemlemorzsa1 darab

A tálaláshoz

csokoládé10 dekagramm
puffasztott rizs8 dekagramm

Az almatöltelékhez

alma65 dekagramm
mazsola3 dekagramm
dió5 dekagramm
fahéjas porcukor1 evőkanál

Desszertek: Almás, csokoládés rizskoszorú a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Egy közepes lábasban 2 deci vizet felforralunk. A rizst megmossuk, majd a vízbe szórjuk és közepes lángon kevergetve addig főzzük, amíg az összes vizet el nem főtte. Ez 2-3 perc. Közben a tejet felforraljuk, a rizsre öntjük, kissé megsózzuk, 1 evőkanál cukorral ízesítjük.

2

Amint újra forr, megkeverjük, kis lángra állítjuk és lefedve kb. 20 percig főzzük, ezalatt a rizs az összes tejet magába szívja. A tűzről lehúzzuk, a fedele alá egy duplán hajtogatott konyharuhát fektetünk, nehogy a meleg elillanjon és a rizst így, saját gőzében puhítjuk még kb. 20 percig. Ezután villával felkeverjük.

3

Közben a tojások sárgáit a maradék cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott Ramát, a rizst és a megmosott mazsolát hozzáadjuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdulatokkal beleforgatjuk.

4

A massza felét egy Ramával kikent koszorú formába töltjük, de természetesen bármi más formában vagy tűzálló tálban is megsüthetjük. A töltelékhez való almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a vízbe, vagy a rumba áztatott, lecsöpögtetett mazsolát és a durvára vágott diót hozzáadjuk, a fahéjas porcukorral megédesítjük.

5

Egyenletesen a rizsre terítjük. Azért csak akkor készítjük a tölteléket, amikor sorra kerül, mert így nem enged levet az alma és nem is barnul meg.

6

A maradék rizses masszát rásimítjuk. Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.45 percig sütjük.

7

Táláskor még melegen tálra borítjuk - fel is szeletelhetjük - és olvasztott csokoládéval meglocsolva, puffasztott rizzsel megszórva díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem