Feltöltve:

Almás-diós csigamuffin

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz6 dekagramm
liszt20 dekagramm
cukor3 dekagramm
tej1 dl
élesztő1.5 dekagramm
kezeletlen citrom reszelt héja0.5 darab
tojássárgája1 darab
1 csipetnyi

Töltelék

Rama Vajas Íz3 dekagramm
közepes alma3 darab
fahéj1 csapott mokkáskanál
cukor3 evőkanál
száraz serpenyőben pirított, durvára tört dió3 dekagramm
kezeletlen citrom reszelt héja0.5 darab

Desszertek: Almás-diós csigamuffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt futassuk fel a langyos, cukros tejben, ezalatt a Rama Vajas Ízt morzsoljuk el a csipet sóval és a citromhéjjal elkevert liszttel.
A felfutott élesztőbe tegyük bele a tojássárgáját, majd gyúrjuk lágy tésztává a lisztes keverékkel.
Kelesszük a tésztát minimum fél órán keresztül langyos helyen, amíg kb. a duplájára nő.

2

Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és egy serpenyőben felolvasztott Rama Vajas Ízben pároljuk puhára, hozzáadva a cukrot, fahéjat, a reszelt citromhéjat és a diót.

3

Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 1 cm vastagra, majd vágjunk 12 db kb. 20 centi hosszú csíkot a tésztából. Osszuk el a csíkokon a párolt almát, tekerjük fel, majd a muffinokat a sütőformában kelesszük még húsz percet, sütés előtt kenjük meg a tetejüket tojássárgájával.

4

A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra, és süssük készre a csigákat 20-25 perc alatt. Hagyjuk a muffinformában, amíg lehűl.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem