Almás-diós csigamuffin
Almás-diós csigamuffin
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 6 dekagramm
  • liszt - 20 dekagramm
  • cukor - 3 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • élesztő - 1.5 dekagramm
  • kezeletlen citrom reszelt héja - 0.5 darab
  • tojássárgája - 1 darab
  • só - 1 csipetnyi

Töltelék

  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • közepes alma - 3 darab
  • fahéj - 1 csapott mokkáskanál
  • cukor - 3 evőkanál
  • száraz serpenyőben pirított, durvára tört dió - 3 dekagramm
  • kezeletlen citrom reszelt héja - 0.5 darab

Elkészítés:

  1. Az élesztőt futassuk fel a langyos, cukros tejben, ezalatt a Rama Vajas Ízt morzsoljuk el a csipet sóval és a citromhéjjal elkevert liszttel. A felfutott élesztőbe tegyük bele a tojássárgáját, majd gyúrjuk lágy tésztává a lisztes keverékkel. Kelesszük a tésztát minimum fél órán keresztül langyos helyen, amíg kb. a duplájára nő.
  2. Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és egy serpenyőben felolvasztott Rama Vajas Ízben pároljuk puhára, hozzáadva a cukrot, fahéjat, a reszelt citromhéjat és a diót.
  3. Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 1 cm vastagra, majd vágjunk 12 db kb. 20 centi hosszú csíkot a tésztából. Osszuk el a csíkokon a párolt almát, tekerjük fel, majd a muffinokat a sütőformában kelesszük még húsz percet, sütés előtt kenjük meg a tetejüket tojássárgájával.
  4. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra, és süssük készre a csigákat 20-25 perc alatt. Hagyjuk a muffinformában, amíg lehűl.