száraz serpenyőben pirított, durvára tört dió
- 3 dekagramm
kezeletlen citrom reszelt héja
- 0.5 darab
Elkészítés:
Az élesztőt futassuk fel a langyos, cukros tejben, ezalatt a Rama Vajas Ízt morzsoljuk el a csipet sóval és a citromhéjjal elkevert liszttel.
A felfutott élesztőbe tegyük bele a tojássárgáját, majd gyúrjuk lágy tésztává a lisztes keverékkel.
Kelesszük a tésztát minimum fél órán keresztül langyos helyen, amíg kb. a duplájára nő.
Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel, és egy serpenyőben felolvasztott Rama Vajas Ízben pároljuk puhára, hozzáadva a cukrot, fahéjat, a reszelt citromhéjat és a diót.
Ha megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki 1 cm vastagra, majd vágjunk 12 db kb. 20 centi hosszú csíkot a tésztából. Osszuk el a csíkokon a párolt almát, tekerjük fel, majd a muffinokat a sütőformában kelesszük még húsz percet, sütés előtt kenjük meg a tetejüket tojássárgájával.
A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra, és süssük készre a csigákat 20-25 perc alatt. Hagyjuk a muffinformában, amíg lehűl.