Almás, diós, kakaós muffin
Desszertek: Almás, diós, kakaós muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a többit és robotgéppel simára keverjük. Ezután a 2 meghámozott almát belereszeljük a masszába, majd jól összekeverjük.
A tésztát beleadagoljuk a muffin formákba és a tetejükre apróra darabolt diót szórunk. Ezután az előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Elkészítjük a kakaós szirupot a tetejére. A vizet egy kis edénykében felforraljuk, majd belekeverjük a cukrot és a kakaót, majd jól összekeverjük.
Az elkészült muffinokat kiszedjük tálcára és még melegen megszurkáljuk a tetejüket fogpiszkálóval, majd mindegyik muffinra óvatosan kb. 1 evőkanálnyi szirupot öntünk. A szirup akár el is hanyagolható.