Almás, diós, kakaós muffin
Almás, diós, kakaós muffin
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 2 bögre
    • cukor - 1 bögre
    • tej - 0.5 bögre
    • étolaj - 0.5 bögre
    • tojás - 1 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • alma - 2 darab
    • dió (kb) - 10 darab

    Kakaós szirup

    • kakaópor - 1 evőkanál
    • cukor - 1 evőkanál
    • forró víz - 1 dl

    Elkészítés:

    1. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a többit és robotgéppel simára keverjük. Ezután a 2 meghámozott almát belereszeljük a masszába, majd jól összekeverjük.
    2. A tésztát beleadagoljuk a muffin formákba és a tetejükre apróra darabolt diót szórunk. Ezután az előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
    3. Elkészítjük a kakaós szirupot a tetejére. A vizet egy kis edénykében felforraljuk, majd belekeverjük a cukrot és a kakaót, majd jól összekeverjük.
    4. Az elkészült muffinokat kiszedjük tálcára és még melegen megszurkáljuk a tetejüket fogpiszkálóval, majd mindegyik muffinra óvatosan kb. 1 evőkanálnyi szirupot öntünk. A szirup akár el is hanyagolható.