Feltöltve:

Almás-diós szelet

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
tojás2 darab
tej2 dl
liszt3 evőkanál
alma3 darab
dió20 dekagramm
búzadara20 dekagramm
sütőpor1 csomag
rum2 evőkanál
porcukor10 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
étolaj1 dl

Desszertek: Almás-diós szelet a sok

Elkészítés

Almás-diós szelet elkészítés 1. lépés képe
1

Az almát lereszeljük és 10 dkg kristálycukorral addig pároljuk amíg a leve el nem fő, majd kihűtjük.

Almás-diós szelet elkészítés 2. lépés képe
2

A tojásokat a maradék cukorral habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a búzadarát, a darált diót és a lisztben elkevert sütőport. Összekeverjük az almával és hozzáadjuk a rumot.

3

Előmelegített sütőben először 20 percig 100 C fokon inkább szárítjuk, majd 170 C fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Almás-diós szelet elkészítés 4. lépés képe
4

Közben a Rama margarint a cukorral simára keverjük. A lisztet kevés hideg tejjel elkeverjük.

Almás-diós szelet elkészítés 5. lépés képe
5

A maradék tejet felforraljuk és hozzákeverjük a tejben elkevert lisztet. Jól kiforraljuk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a diót és a rumot, majd a kikevert Rama margarint. A megsült és kihűlt tésztát kétfelé vágjuk és megtöltjük az első lapot. Ráhelyezzük a krémre a másik lapot, ezt is megkenjük és a tetejét cukrozott dióval megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

85"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem