Feltöltve:

Almás-diós szelet

access_alarm 70
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
tojás2 darab
tej2 dl
liszt3 evőkanál
alma3 darab
dió20 dekagramm
búzadara20 dekagramm
sütőpor1 csomag
rum2 evőkanál
porcukor10 dekagramm
kristálycukor20 dekagramm
étolaj1 dl

Desszertek: Almás-diós szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

Almás-diós szelet elkészítés 1. lépés képe

Az almát lereszeljük és 10 dkg kristálycukorral addig pároljuk amíg a leve el nem fő, majd kihűtjük.

2. lépés

Almás-diós szelet elkészítés 2. lépés képe

A tojásokat a maradék cukorral habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a búzadarát, a darált diót és a lisztben elkevert sütőport. Összekeverjük az almával és hozzáadjuk a rumot.

3. lépés

Előmelegített sütőben először 20 percig 100 C fokon inkább szárítjuk, majd 170 C fokon 25 perc alatt készre sütjük.

4. lépés

Almás-diós szelet elkészítés 4. lépés képe

Közben a Rama margarint a cukorral simára keverjük. A lisztet kevés hideg tejjel elkeverjük.

5. lépés

Almás-diós szelet elkészítés 5. lépés képe

A maradék tejet felforraljuk és hozzákeverjük a tejben elkevert lisztet. Jól kiforraljuk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a diót és a rumot, majd a kikevert Rama margarint. A megsült és kihűlt tésztát kétfelé vágjuk és megtöltjük az első lapot. Ráhelyezzük a krémre a másik lapot, ezt is megkenjük és a tetejét cukrozott dióval megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 55"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 85"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem