Almás-diós szelet
Almás-diós szelet
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • tej - 2 dl
  • liszt - 3 evőkanál
  • alma - 3 darab
  • dió - 20 dekagramm
  • búzadara - 20 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • rum - 2 evőkanál
  • porcukor - 10 dekagramm
  • kristálycukor - 20 dekagramm
  • étolaj - 1 dl

Elkészítés:

  1. Az almát lereszeljük és 10 dkg kristálycukorral addig pároljuk amíg a leve el nem fő, majd kihűtjük.
  2. A tojásokat a maradék cukorral habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a búzadarát, a darált diót és a lisztben elkevert sütőport. Összekeverjük az almával és hozzáadjuk a rumot.
  3. Előmelegített sütőben először 20 percig 100 C fokon inkább szárítjuk, majd 170 C fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  4. Közben a Rama margarint a cukorral simára keverjük. A lisztet kevés hideg tejjel elkeverjük.
  5. A maradék tejet felforraljuk és hozzákeverjük a tejben elkevert lisztet. Jól kiforraljuk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a diót és a rumot, majd a kikevert Rama margarint. A megsült és kihűlt tésztát kétfelé vágjuk és megtöltjük az első lapot. Ráhelyezzük a krémre a másik lapot, ezt is megkenjük és a tetejét cukrozott dióval megszórjuk.