Az almát lereszeljük és 10 dkg kristálycukorral addig pároljuk amíg a leve el nem fő, majd kihűtjük.
A tojásokat a maradék cukorral habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a búzadarát, a darált diót és a lisztben elkevert sütőport. Összekeverjük az almával és hozzáadjuk a rumot.
Előmelegített sütőben először 20 percig 100 C fokon inkább szárítjuk, majd 170 C fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Közben a Rama margarint a cukorral simára keverjük. A lisztet kevés hideg tejjel elkeverjük.
A maradék tejet felforraljuk és hozzákeverjük a tejben elkevert lisztet. Jól kiforraljuk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a diót és a rumot, majd a kikevert Rama margarint. A megsült és kihűlt tésztát kétfelé vágjuk és megtöltjük az első lapot. Ráhelyezzük a krémre a másik lapot, ezt is megkenjük és a tetejét cukrozott dióval megszórjuk.