Feltöltve:

Almás-fahéjas márványkuglóf

40
Nehéz
1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

12-16 szelethez

tej1 dl
liszt50 dekagramm
Rama olvasztva25 dekagramm
tojás4 darab
méz8 dekagramm
citrom reszelt héja1 kis
1 csipetnyi
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
cukor15 dekagramm

Bevonat

fahéj (a szóráshoz)1 teáskanál
citromlé1 teáskanál
porcukor25 dekagramm
tojásfehérje1 darab
forró baracklekvár20 dekagramm

Fahéjas rész

kakaópor1 kávéskanál
őrölt fahéj1 evőkanál
alma2 darab

Desszertek: Almás-fahéjas márványkuglóf a sok Kuglóf recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a citromhéjat egy tálban elkeverjük, a mézet a tejjel, a tojásokkal és a Ramaval elkeverve a száraz anyagokhoz öntjük, majd simára keverjük. A masszát elfelezzük, az egyik felét egy másik tálba szedjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, majd a fahéjjal és a kakaóval együtt a tészta egyik felében elkeverjük. A kuglófformát kikenjük, kilisztezzük, az almás és a sima masszát felváltva beletöltjük. Egy kanállal kissé összekeverjük, márványozzuk. Először 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, míg szépen megemelkedik, majd 160 °C-ra mérsékeljük a hőt, és készre sütjük a kuglófot. Tűpróbával ellenőrizzük. A langyosra hűlt kuglófra ecsettel rákenjük a forró baracklekvárt. A mázhoz a tojásfehérjét simára keverjük a porcukorral, citromlével, sűrű mázat kapunk. A kihűlt, baracklekvárral bevont kuglófra csurgatjuk, elkenjük. A máz tetejét meghintjük a fahéjjal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem