Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal
Hozzávalók
a tésztához (12db muffinhoz)
Rama Vajas Íz | 70 gramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
tej | 250 milliliter | |
alma | 1 darab | |
liszt | 250 gramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 teáskanál | |
zabpehely | 60 gramm | |
finom kristálycukor | 125 gramm |
a krémhez (1. variáció)
Rama Vajas Íz | 300 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 250 gramm | |
citrom leve | 2 evőkanál | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
a krémhez (2. variáció)
mascarpone sajt | 250 gramm | |
---|---|---|
vanília aroma | 0.5 kávéskanál | |
Rama Vajas Íz | 250 gramm | |
porcukor | 400 gramm | |
fahéj | 1 teáskanál |
A díszítéshez
alma | 2 darab |
---|
Sütéshez
Sütési idő | 55 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | szilikonos muffinforma vagy muffin kapszlival bélelt sütőforma, habzsák vagy műanyag zacskó |
Desszertek: Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal a sok Muffin recept közül.
Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra. Készítsük elő a muffinformákat (ha nem szilikonos, akkor kenjük ki Rama Vajas Ízzel vagy béleljük ki papír kapszlikkal). Egy edényben olvasszuk fel a Rama Vajas Ízt, és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, keverjük össze a tejjel és a tojással.

Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházát és vágjuk kockákra. Keverjük a margarinos-tojásos-tejes masszához.

Az előkészített muffinformákban osszuk szét a masszát, és előmelegített sütőben süssük 35-45 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Az elkészült muffinokat rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A krémhez a puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra, majd apránként keverjük el benne a fahéjjal elkevert és átsztitált porcukrot is. Adjunk hozzá először csak egy kanálnyi citromlevet. Ha túlságosan kemény a krém, keverjünk hozzá még egy keveset. A kész krémet töltsük habzsákba és díszítsük vele a muffinok tetejét. TIPP: Ha valaki jobban szereti a lágyabb krémeket, próbálja ki a második krém variációt: A szobahőmérsékletű mascarponét keverjünk el a vanília aromával. A puha Rama Vajas Ízt habosítsuk ki a fahéjjal elkevert porcukorral, majd keverjük bele a mascarponet.