Feltöltve:

Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal

60
Könnyű
6 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

a tésztához (12db muffinhoz)

Rama Vajas Íz70 gramm
tojás1 darab
tej250 milliliter
alma1 darab
liszt250 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
zabpehely60 gramm
finom kristálycukor125 gramm

a krémhez (1. variáció)

Rama Vajas Íz300 gramm
porcukor250 gramm
citrom leve2 evőkanál
őrölt fahéj1 teáskanál

a krémhez (2. variáció)

mascarpone sajt250 gramm
vanília aroma0.5 kávéskanál
Rama Vajas Íz250 gramm
porcukor400 gramm
fahéj1 teáskanál

A díszítéshez

alma2 darab

Sütéshez

Sütési idő 55 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája szilikonos muffinforma vagy muffin kapszlival bélelt sütőforma, habzsák vagy műanyag zacskó

Desszertek: Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal elkészítés 1. lépés képe
1

Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra. Készítsük elő a muffinformákat (ha nem szilikonos, akkor kenjük ki Rama Vajas Ízzel vagy béleljük ki papír kapszlikkal). Egy edényben olvasszuk fel a Rama Vajas Ízt, és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, keverjük össze a tejjel és a tojással.

Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal elkészítés 2. lépés képe
2

Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházát és vágjuk kockákra. Keverjük a margarinos-tojásos-tejes masszához.

Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal elkészítés 3. lépés képe
3

Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a cukrot.

Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal elkészítés 4. lépés képe
4

Forgassuk egybe a száraz és folyékony keveréket, majd keverjük jól össze.

Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal elkészítés 5. lépés képe
5

Az előkészített muffinformákban osszuk szét a masszát, és előmelegített sütőben süssük 35-45 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Az elkészült muffinokat rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal elkészítés 6. lépés képe
6

A krémhez a puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra, majd apránként keverjük el benne a fahéjjal elkevert és átsztitált porcukrot is. Adjunk hozzá először csak egy kanálnyi citromlevet. Ha túlságosan kemény a krém, keverjünk hozzá még egy keveset. A kész krémet töltsük habzsákba és díszítsük vele a muffinok tetejét. TIPP: Ha valaki jobban szereti a lágyabb krémeket, próbálja ki a második krém variációt: A szobahőmérsékletű mascarponét keverjünk el a vanília aromával. A puha Rama Vajas Ízt habosítsuk ki a fahéjjal elkevert porcukorral, majd keverjük bele a mascarponet.

Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal elkészítés 7. lépés képe
7

A maradék almákat szeleteljük vékony karikákra, és 180ºC-os sütőben, sütőpapírra fektetve szárítsuk ki 15-20 perc alatt (félidőben fordítsuk meg őket).

Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal elkészítés 8. lépés képe
8

Ezeket ültessük a muffinok, illetve a krém tetejére.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem