Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal
Almás-fahéjas muffin szárított almakarikákkal
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    a tésztához (12db muffinhoz)

    • Rama Vajas Íz - 70 gramm
    • tojás - 1 darab
    • tej - 250 milliliter
    • alma - 1 darab
    • liszt - 250 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 teáskanál
    • zabpehely - 60 gramm
    • finom kristálycukor - 125 gramm

    a krémhez (1. variáció)

    • Rama Vajas Íz - 300 gramm
    • porcukor - 250 gramm
    • citrom leve - 2 evőkanál
    • őrölt fahéj - 1 teáskanál

    a krémhez (2. variáció)

    • mascarpone sajt - 250 gramm
    • vanília aroma - 0.5 kávéskanál
    • Rama Vajas Íz - 250 gramm
    • porcukor - 400 gramm
    • fahéj - 1 teáskanál

    A díszítéshez

    • alma - 2 darab

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra. Készítsük elő a muffinformákat (ha nem szilikonos, akkor kenjük ki Rama Vajas Ízzel vagy béleljük ki papír kapszlikkal). Egy edényben olvasszuk fel a Rama Vajas Ízt, és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, keverjük össze a tejjel és a tojással.
    2. Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházát és vágjuk kockákra. Keverjük a margarinos-tojásos-tejes masszához.
    3. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a cukrot.
    4. Forgassuk egybe a száraz és folyékony keveréket, majd keverjük jól össze.
    5. Az előkészített muffinformákban osszuk szét a masszát, és előmelegített sütőben süssük 35-45 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Az elkészült muffinokat rácsra téve hagyjuk kihűlni.
    6. A krémhez a puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra, majd apránként keverjük el benne a fahéjjal elkevert és átsztitált porcukrot is. Adjunk hozzá először csak egy kanálnyi citromlevet. Ha túlságosan kemény a krém, keverjünk hozzá még egy keveset. A kész krémet töltsük habzsákba és díszítsük vele a muffinok tetejét. TIPP: Ha valaki jobban szereti a lágyabb krémeket, próbálja ki a második krém variációt: A szobahőmérsékletű mascarponét keverjünk el a vanília aromával. A puha Rama Vajas Ízt habosítsuk ki a fahéjjal elkevert porcukorral, majd keverjük bele a mascarponet.
    7. A maradék almákat szeleteljük vékony karikákra, és 180ºC-os sütőben, sütőpapírra fektetve szárítsuk ki 15-20 perc alatt (félidőben fordítsuk meg őket).
    8. Ezeket ültessük a muffinok, illetve a krém tetejére.

    Sütéshez