Feltöltve:

Almás farsangi fánk

100
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

porcukor5 dekagramm
finomliszt50 dekagramm
olvasztott Rama10 dekagramm
tej2.5 dl
tojássárgája6 darab
élesztő3 dekagramm
1 csipetnyi
rum1 evőkanál
alma2 darab
citrom leve0.5 darab
baracklekvár5 dekagramm
durvára vágott dió3 dekagramm
őrölt fahéj1 csipetnyi

A szóráshoz

vaníliás cukor1 kevés

A sütéshez

étolaj1 darab

Desszertek: Almás farsangi fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Egy deciliter langyos tejben feloldjuk a porcukor felét, simára keverjük az élesztővel, 2 evőkanál liszttel, - azaz kovászt készítünk - és hagyjuk kétszeresére kelni. A liszthez adjuk a kovászt, a maradék langyos tejben elkevert tojássárgákat, a maradék cukrot és a sót. Fakanállal, vagy a robotgép dagasztófejével jól kidolgozzuk a tésztát. Ezt követően 2-3 részletben beledolgozzuk az olvasztott, de nem meleg Ramát, végül a rumot. Tetejét megszórjuk liszttel, keresztformán bevágjuk, hogy gyorsabban keljen, letakarjuk és langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.

2

A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, lazán átgyúrjuk, 2 cipóra osztjuk. 2 darab 40x40 cm-es, 3 mm vastag lapra nyújtjuk és 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval megjelöljük az egyik tésztán a fánkok helyét. Minden kör közepére egy pötty lekvárt teszünk, kevés fahéjjal elkevert diót, a tetejére egy darabka citromlével megcsepegtetett almát. Ráterítjük a másik kinyújtott tésztát, a közöket lenyomkodjuk.

3

Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a fánkokat, majd kb. 5 centiméter távolságra, lisztezett tálcára, vagy deszkára tesszük, a tetejüket vékonyan megkenjük olajjal, hogy meg ne repedezzenek és letakarjuk, majd hagyjuk kétszeresére kelni. Hogy ne legyen olajos a konyharuha, terítsünk alá fóliát.

4

Nagyobb méretű lábasban 2-3 ujjnyi olajat forrósítunk, beleteszünk 6-8 db fánkot, lefedjük és mérsékelt tűzön 4-5 percig sütjük, majd szitakanállal megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük tovább.

5

Papírkendőre szedjük és vaníliás porcukorral megszórva még melegen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem