Almás, habos, reszelt sütemény
Hozzávalók
rétesliszt | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
tojás | 5 darab | |
sütőpor (12 g) | 1 csomag |
A töltelékhez
reszelt alma | 1 kilogramm | |
---|---|---|
fahéj | 1 darab | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab | |
cukor vagy méz ízlés szerint | 1 kevés |
Desszertek: Almás, habos, reszelt sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, erre rá a keményre vert habot, majd az 1/3 rész tésztát ráreszeljük és megsütjük. Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc. Nagyon-nagyon finom.