Almás, habos, reszelt sütemény
Almás, habos, reszelt sütemény
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • rétesliszt - 0.5 kilogramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • porcukor - 15 dekagramm
  • tojás - 5 darab
  • sütőpor (12 g) - 1 csomag

A töltelékhez

  • reszelt alma - 1 kilogramm
  • fahéj - 1 darab
  • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
  • cukor vagy méz ízlés szerint - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, erre rá a keményre vert habot, majd az 1/3 rész tésztát ráreszeljük és megsütjük. Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc. Nagyon-nagyon finom.