Almás, habos szelet
Hozzávalók
Ráma | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojássárgája | 3 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
liszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
tej | 1 dl |
Töltelék
alma | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 1 kevés | |
őrölt fahéj | 1 kevés | |
tojásfehérje | 3 darab |
Desszertek: Almás, habos szelet a sok
Elkészítés
1
A Ramát a cukrokkal kikeverem habosra, majd egyenként beleütöm a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, végül beleszitálom a lisztes sütőport és a tejjel jól kikeverem. Formába öntöm és félig megsütöm. A töltelékhez az almát lereszelem, majd beízesítem a cukorral, a fahéjjal és a tojásfehérje habjával átforgatom, majd a tészta tetejére simítom és így már készre sütöm.