Almás, joghurtos muffin
Hozzávalók
cukor | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 30 dekagramm | |
Ráma | 8 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál | |
reszelt szerecsendió | 1 teáskanál | |
só | 0.5 teáskanál | |
natúr joghurt | 2.5 dl | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
alma | 3 darab |
Desszertek: Almás, joghurtos muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a szerecsendióval, a sóval és a cukorral összeforgatjuk. A joghurtot először magában, majd a tojással keverjük össze. Az olvasztott Ramát és a citromhéjat is hozzáadjuk, majd a cukros liszttel összekeverjük, végül a meghámozott, apró kockákra vágott almát is hozzáadjuk. A muffin formát kikenjük és háromnegyedig megtöltjük a masszával. 3 ek cukor és 1 mk fahéj keverékével megszórjuk a tetejét, majd 20-22 perc alatt megsütjük. Utána 10 percig hagyjuk hűlni.