Almás, kekszes süti
Almás, kekszes süti
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 300 gramm
  • háztartási keksz (kb) - 60 darab
  • alma, lehet körte is - 1 kilogramm
  • vaníliás pudingpor - 2 púpos evőkanál
  • víz - 450 milliliter
  • vaníliapor - 1 csomag
  • fahéj - 1 teáskanál
  • só - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Megpucoljuk az almákat, kis kockákra vágjuk és egy lábosba tesszük. Hozzáadjuk a már előmelegített (250 ml) vizet a cukorral és odatesszük főzni. A vaníliás pudingport elkeverjük a maradék vízzel és amikor az almák elkezdenek puhulni, hozzáadjuk. Ezután hozzáadjuk még a fahéjat és a sót. Folyamatos kevergetés mellett főzzük még pár percig. Ha ezzel kész vagyunk egy tálba leteszünk egy sor kekszet, majd rá a masszát. Ezt folytatjuk addig, amíg a massza el nem fogy és a tetejére már nem teszünk kekszet. Hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Miután a keksz megpuhult lehet tálalni.