Feltöltve:

Almás kenyér

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Ráma12.5 dekagramm
cukor6 dekagramm
tojás2 darab
tojásfehérje1 darab
liszt15 dekagramm
sütőpor1 csipetnyi
mézeskalács fűszer1 teáskanál
reszelt alma25 dekagramm
mazsola10 dekagramm
durvára vágott dió15 dekagramm
csokiöntet1 darab

A forma kikenéséhez

liszt1 darab
Ráma1 darab

Desszertek: Almás kenyér a sok

Elkészítés

1

a Ramát felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat, majd habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kevés sóval és a mézes fűszerkeverékkel, majd a tojásos masszához adjuk. A reszelt almához hozzákeverjük a mazsolát és a diót, végül ezt is a tésztához adjuk. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd nagyon óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük. Ramával kikent és kilisztezett gyümölcskenyérformába öntjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából és csokiöntettel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem